Hva skjer?
sep 04

Scan Survey satser med dedikert målebil

Scan Survey satser med dedikert målebil

Scan Survey har siden i fjor sommer operert det svært fleksible mobile mapping systemet Leica Pegasus:Two. Mange av våre oppdrag foregår langs vei, og vi har derfor bygd en dedikert målebil slik at vi kan mobilisere raskere og ta på oss flere oppdrag.

The Leica Pegasus:Two mobile mapping vehicle

Målebilen kan også mobiliseres på arbeidsvogn bak en robel på jernbane eller t-bane, stå på en lekter for laserskanning av f.eks broer eller kaiområder. Det er viktig å påpeke at systemet fremdeles er raskt å demobilisere uten målebilen, og kan monteres på ATV, spesialmonteres til jernbane, t-bane, båt eller andre plattformer. Det er mange muligheter, så om du har en ide til ditt prosjekt så ta kontakt.

Systemet har to laserskannere som er montert i ulik vinkel, slik at alle flater blir målt om vi står igjen med en komplett punktsky. Laserskannerene er markedets beste, med en målenøyaktighet ned mot 0.2mm så relativ nøyaktighet i punktskyen sikret. Punkttettheten er svært høy siden systemet måler 2 033 454 punkter per sekund.

Punktskyen georefereres med et navigasjonssystem bestående av GNSS (GPS, Glonass, Galileo, Beidou), IMU (treghetsnavigasjon) og odometer. Fra navigasjonssystemet er oppnåelig absolutt nøyaktighet ca 1cm, og punktskyen kan kontrolleres eller forbedres med landmålte punkter.

Samtidig med laserskanningen tas det 360 graders bilder, som leveres i en nettbasert innsynsløsning, det samles bilder med bestemte avstandsintervaller. I 80 km/t kan vi ta bilder hver 3. meter.

Les mer om våre mobile mapping tjenester her, og ta kontakt med Bård Hauan Andersen om du har spørsmål!